Yayasan Bantu Asnaf Kampung Sungai Melayu

Gelang Patah, Johor, 11 Mei: Yayasan Pendidikan Hidayah (YPH) telah bersama-sama IKRAM Iskandar Puteri menyantuni 100 orang asnaf di Kampung Sungai Melayu, Gelang patah, Johor bahru.

Majlis Bingkisan Ramadan yang di diadakan di Balai Raya Kampung Sungai Melayu itu telah dirasmikan oleh ADUN Kota Iskandar, YB Sr Haji Dzulkefly Ahmad.

Yang Di Pertua IKRAM Iskandar Puteri, Prof Dr Aizaini Maarof dan dan ahli-ahli telah 

datang menyempurnakan majlis.

Turut hadir dan memberi sumbangan ialah Ahli Majlis Bandaraya Iskandar Puteri, En Chong

Para peserta golongan asnaf telah diberi bantuan beras, minyak masak, gula dan beberapa barang keperluan dapur yang lain.

Pengurus Besar YPH Tuan haji Ahmadon Bakri telah mewakili yayasan menyampaikan bantuan tersebut.

YPH adalah yayasan yang ditubuhkan di bawah Jabatan Perdana Menteri. Bantuan ini adalah sejajar dengan tujuan penubuhan YPH iaitu menyediakan kemudahan pembelajaran dan bantuan pendidikan kepada Sekolah Islam Hidayah khususnya dan masyarakat umum yang memerlukan tapi berpotensi amnya.

Kongsikan di laman sosial anda

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri adalah Pengurus Besar, Yayasan Pendidikan Hidayah. Memegang nilai menyemai empati, menabur bakti, Haji Ahmadon komited bersama pasukan YPH menyempurnakan amanah penderma melalui agihan yang bersepadu kepada golongan yang memerlukan.

Komen

Tabung Infaq Kebajikan dan Pendidikan

RM
tajaan minimum RM 20.00 untuk 2 orang.
Select Payment Method
Personal Info

NOTA PENGECUALIAN LHDN

Untuk mendapat pengecualian LHDN anda perlu mengisi nombor kad pengenalan anda (sekiranya derma peribadi) dan nombor SSM/ROS (sekiranya derma ini adalah bagi pihak syarikat).

Alamat juga perlu disertakan. Sekiranya derma peribadi, letakkan alamat sendiri dan sekiranya derma syarikat, letakkan alamat syarikat.

Terima kasih.

Donation Total: RM100.00