dana anak yatim (DAYA)

dana anak yatim. derma dapat potongan cukai pendapatan. bantu anak yatim. kebajikan pendidikan sara hidup. anak yatim seluruh Malaysia.
Dana Anak Yatim ini terbuka untuk semua anak yatim seluruh Malaysia.
Dana Anak Yatim. Derma Dikecualikan Cukai Pendapatan atau Potongan Cukai Pendapatan 10 Peratus.. Amalkan sedekah subuh.
Pada usia hanya 17 tahun, Miza terpaksa  mengharungi masa depan bersama dua adik-adiknya yang masih tidak mengerti apa-apa lagi.

akan ditambah yuran bayaran online

Mencari keberkatan rezeki yang kita dapat, mari kita  bantu anak yatim. Hulurkan sumbangan kepada DANA ANAK YATIM. Pastikan anak yatim yang kematian ayah, juga dapat dibantu dan diselamatkan.

Kini: RM636,894.36
No akaun Bank Muamalat:
Rujukan Bank-In: ANAK YATIM

ANAK-ANAK YATIM YANG MENERIMA BANTUAN YPH

SEMUA GAMBAR YANG DISIARKAN ADALAH DENGAN KEBENARAN PENJAGA

Nur Yasmin As-Syifa’ binti Azri

Nur Khalesa As Sofea binti Azri

Muhammad Adam Al-Solihin bin Azri

Nur Hannah Damia binti Lanasir

Nur Irdina Qaisara binti Lanasir

Nur Khalisah Humaira binti Lanasir

Noor Humaira binti Muhammad Adam

Muhammad Harun Akli bin Abd Razak

Aaliff Irsyad bin Mohd Fadzli

Ariz Azman Azmani Syah

Alya Irdina Azmani Syah

Gambar sesi persekolahan di Sekolah Islam Hidayah

Sasaran Bantuan

Anak-anak Yatim

Anak-anak yang kematian ayah semasa di alam sekolah terutamanya di Sekolah Islam Hidayah

Mengapa?

Semua ibu-bapa menginginkan anak-anak mendapat pendidikan Islam dan membesar dalam suasana pembelajaran yang baik.

Mereka sanggup mengeluarkan belanja demi masa depan anak yang mempunyai nilai jati diri dan akhlak yang baik.

Namun takdir menentukan si ayah meninggal dunia. Maka hilanglah sumber pendapatan. Sara hidup mereka terjejas. Yuran persekolahan juga tidak mampu dijelaskan.

Lebih  memilukan lagi apabila si ibu juga telah meninggal. Menjadikan mereka anak yatim piatu yang sangat sukar perjalanan hidupnya.

Alangkah baiknya jika anak-anak yatim dapat meneruskan persekolahannya tanpa masalah kewangan, kelengkapan sekolah yang baik, makanan sehat yang mencukupi dan peluang membesar dengan sempurna.

Sungguh malang jadinya jika anak-anak ini terpaksa mengharungi hidup sukar tanpa bantuan.

Yayasan Pendidikan  Hidayah mengambil inisiatif membantu anak yatim seluruh Malaysia supaya mereka dapat dibantu meneruskan kehidupan, membesar dengan sempurna dan mendapat pendidikan yang baik.

DANA ANAK YATIM diwujudkan untuk tujuan ini.  Bersama menyelamatkan anak-anak yatim kita di Sekolah Islam Hidayah.

akan ditambah yuran bayaran online

Bagaimanakah wang ini akan disalurkan?

Bantuan Sara Hidup

Bantuan makanan, kewangan atau kebajikan. Ibu hilang sumber pendapatan.

Bantuan Pendidikan

Membantu perbelanjaan persekolahan termasuk yuran di Sekolah Islam Hidayah.

SUMBANGAN ANDA DIKECUALIKAN CUKAI PENDAPATAN

Potongan di bawah subseksyen 44(6), Akta Cukai Pendapatan 1967, Nombor Rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.8482.
Tempoh kuatkuasa kelulusan: 1 Julai 2020 hingga 30 Jun 2025

Punca Kuasa

YPH ditubuhkan pada 10 Disemer 2018, di bawah Akta 258, Undang-undang Malaysia dengan nombor pendaftaran PPAB-26/2018. Agensi yang meluluskan ialah Bahagian Hal Ehwal Undang-Undang, Jabatan Perdana Menteri Malaysia.

Maklumat Akaun

Bank Muamalat:  01020005432712

KM26, Kg Sinaran Baru,
Jalan Johor Bahru,
81300 Johor Bahru,
Johor Darul Takzim.

Tel: +6075574689
E-mel: [email protected]

Hakcipta Terpelihara © Pemegang Amanah
Yayasan Pendidikan Hidayah Berdaftar 2019.