Makanan Sihat Untuk Pelajar SMIH

Skudai, 21 Jan 2022: Seramai 100 orang pelajar lelaki Sekolah Menengah Islam Hidayah (SMIH), Skudai Johor telah menerima bantuan makanan sihat dari Yayasan Pendidikan Hidayah (YPH). 

Bantuan kepada pelajar asrama lelaki SMIH ini berbentuk buah-buahan untuk makan tengahari dan makan malam. Tempoh bantuan selama 7 hari.

Beberapa orang pelajar SMIH telah ditimpa musibah COVID-19. Pihak pengurusan SMIH telah mengambil langkah drastik dengan menutup operasi sekolah dan pelajar asrama dilarang balik ke rumah.

Semua pelajar terpaksa dikuarantin di asrama mengikut kumpulan bergejala dan tidak bergejala.

YPH mengambil inisiatif mememberi keceriaan kepada mereka dalam bentuk bantuan beranika buah-buahan. Ia juga sebagai langkah menambahkan zat makanan kepada pelajar dalam menghadapi musibah COVID-19.

Terima kasih kepad semua penyumbang. Anda juga boleh turut serta membantu projek-projek seterusnya melalui link berikut

yph.my/infaq

Gambar-gambar selanjutnya

Kongsikan di laman sosial anda

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri adalah Pengurus Besar, Yayasan Pendidikan Hidayah. Memegang nilai menyemai empati, menabur bakti, Haji Ahmadon komited bersama pasukan YPH menyempurnakan amanah penderma melalui agihan yang bersepadu kepada golongan yang memerlukan.

Komen

Tabung Infaq Kebajikan dan Pendidikan

RM
tajaan minimum RM 20.00 untuk 2 orang.
Select Payment Method
Personal Info

NOTA PENGECUALIAN LHDN

Untuk mendapat pengecualian LHDN anda perlu mengisi nombor kad pengenalan anda (sekiranya derma peribadi) dan nombor SSM/ROS (sekiranya derma ini adalah bagi pihak syarikat).

Alamat juga perlu disertakan. Sekiranya derma peribadi, letakkan alamat sendiri dan sekiranya derma syarikat, letakkan alamat syarikat.

Terima kasih.

Donation Total: RM100.00