Infaq Sejadah

Skudai, 9 Feb 2020: Yayasan Pendidikan Hidayah (YPH) telah menyampaikan sumbangan sejadah kepada Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH)  pada Ahad, 9 Feb 2020.

Serahan telah dibuat oleh Pengurus Besar YPH Tuan Haji Ahmadon Bakri kepada Guru Besar SRIH Ustazah Rohaida Ridwan semasa perhimpunan pagi SRIH.

YPH telah menjalankan kempen Infaq Sejadah pada awal Januari 2020. Tujuan kempen ini untuk mengalakkan orang ramai memberi infaq ke arah menyediakan sistem pendidikan Islam yang selesa dan lestari.

Infaq sejadah ini memberi manfaat kepada kira-kira 1,000 orang pelajar SRIH. 

Sejadah yang diwakafkan ini digunakan di surau terbuka yang menempatkan pelajar tahun satu hingga empat.

SRIH melaksanakan sistem pendidikan integrasi. Selepas sesi akademik pelajar diwajibkan solat zohor berjamaah. Pelajar kemudiannya akan dibenarkan pulang.

Seoga Allah memberkati penyumbang dan semua yang terlibat.

Kongsikan di laman sosial anda

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri adalah Pengurus Besar, Yayasan Pendidikan Hidayah. Memegang nilai menyemai empati, menabur bakti, Haji Ahmadon komited bersama pasukan YPH menyempurnakan amanah penderma melalui agihan yang bersepadu kepada golongan yang memerlukan.

Komen

RM
tajaan minimum RM 20.00 untuk 2 orang.
Select Payment Method
Personal Info

NOTA PENGECUALIAN LHDN

Untuk mendapat pengecualian LHDN anda perlu mengisi nombor kad pengenalan anda (sekiranya derma peribadi) dan nombor SSM/ROS (sekiranya derma ini adalah bagi pihak syarikat).

Alamat juga perlu disertakan. Sekiranya derma peribadi, letakkan alamat sendiri dan sekiranya derma syarikat, letakkan alamat syarikat.

Terima kasih.

Donation Total: RM100.00