Hajah Rukayah bt Hj Ahmad

Ketika jenazah anak kepada Ketua Pegawai Kewangan (CFO) Pusat Pendidikan Hidayah (PPH) baru sahaja selesai disolatkan, diterima berita pemergian seorang insan yang sangat bermakna kepada Sekolah Islam Hidayah.

Beliau ialah Hajah Rukayah bt Hj Ahmad yang telah kembali ke Rahmatullah pada kira-kira selepas waktu isya’, hari Isnin, 9 Dec 2019. Beliau juga adalah ibu kepada Guru Besar Sekolah Rendah Islam Hidayah BP, Puan Normah Sukayat.

Allahyarhamah telah menginfaqkan tanah 6 ekar kepunyaannya untuk tujuan pendidikan Islam. PPH telah diberi kepercayaan untuk melaksanakan hasratnya itu.

Pada 4 Ogos 2016, pimpinan PPH, bersama peguam PPH telah mengunjungi Allahyarhamah di rumahnya di Batu Pahat dan mendengar sendiri hasratnya itu.

Kini urusan infaq telah selesai dan PPH dalam perancangan untuk mendirikan Pusat Tahfiz Hidayah Batu Pahat.

Allah menjadi saksi atas kemurahan hati Allahyarham, menginfaqkan hartanya untuk pendidikan Islam. Semoga amal soleh ini akan diterima Allah menjadi saham akhirat yang pahalanya sentiasa mengalir walaupun jasad sudah tiada di dunia.

Semoga kebaikannya ini menjadi teladan bagi kita yang masih hidup.

Kongsikan di laman sosial anda

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri adalah Pengurus Besar, Yayasan Pendidikan Hidayah. Memegang nilai menyemai empati, menabur bakti, Haji Ahmadon komited bersama pasukan YPH menyempurnakan amanah penderma melalui agihan yang bersepadu kepada golongan yang memerlukan.

Komen

Tabung Infaq Kebajikan dan Pendidikan

RM
tajaan minimum RM 20.00 untuk 2 orang.
Select Payment Method
Personal Info

NOTA PENGECUALIAN LHDN

Untuk mendapat pengecualian LHDN anda perlu mengisi nombor kad pengenalan anda (sekiranya derma peribadi) dan nombor SSM/ROS (sekiranya derma ini adalah bagi pihak syarikat).

Alamat juga perlu disertakan. Sekiranya derma peribadi, letakkan alamat sendiri dan sekiranya derma syarikat, letakkan alamat syarikat.

Terima kasih.

Donation Total: RM100.00