EKSPLORASI REMAJA JOHOR BAHRU (XRJ’20)

Skudai, 8 Feb 2020: 

Program Eksplorasi Remaja Johor Bahru (XRJ’20) telah berjaya dianjurkan pada 8 Feb 2020 di  sekitar Kg Maju Jaya, Skudai dengan tema “Tetapkan Langkah, Gegarkan Dunia”.

Program dianjurkan oleh IKRAM Muda dan IKRAM Teens, dengan kerjasama Yayasan Pendidikan Hidayah.

 

Seramai 80 orang remaja sekitar Kg Maju Jaya, Skudai yang berumur antara 13-17 tahun telah mendapat manfaat dari program ini. 

Antara objektif program ini ialah :
1) Membentuk remaja yang memenuhi ciri-ciri remaja yang unggul berteraskan konsep JERIS iaitu singkatan daripadaJasmani,Emosi,Rohani,Intelik
dan Sosial.
2) Melahirkan remaja yang memberikan khidmat kepada masyarakat sekeliling
3) Mewujudkan platform untuk remaja aktif dengan aktiviti yang sihat

Peserta explorace ini dibahagikan kepada beberapa kumpulan. Setiap kumpulan  perlu melalui 10 checkpoint yang berpaksikan objektif program.

Tahniah kepada peserta yang menang.

Terima kasih kepada semua sukarelawan yang menganjurkan program. Tahniah juga kepada  MPKK Kg Maju Jaya atas kerjasama yang diberikan.

Semoga Allah memberkati penyumbang dan semua yang terlibat menganjurkan program ini.

Kongsikan di laman sosial anda

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri

Haji Ahmadon Bakri adalah Pengurus Besar, Yayasan Pendidikan Hidayah. Memegang nilai menyemai empati, menabur bakti, Haji Ahmadon komited bersama pasukan YPH menyempurnakan amanah penderma melalui agihan yang bersepadu kepada golongan yang memerlukan.

Komen

Tabung Infaq Kebajikan dan Pendidikan

RM
tajaan minimum RM 20.00 untuk 2 orang.
Select Payment Method
Personal Info

NOTA PENGECUALIAN LHDN

Untuk mendapat pengecualian LHDN anda perlu mengisi nombor kad pengenalan anda (sekiranya derma peribadi) dan nombor SSM/ROS (sekiranya derma ini adalah bagi pihak syarikat).

Alamat juga perlu disertakan. Sekiranya derma peribadi, letakkan alamat sendiri dan sekiranya derma syarikat, letakkan alamat syarikat.

Terima kasih.

Donation Total: RM100.00