PROJEK KUTIPAN DANA

MALAM BADAR

Sekolah Islam Hidayah Pasirris Batu Pahat

Sedekah subuh. Dapat kecuali cukai pendapatan 10 %. Bantu kebajikan fakir miskin, anak yatim, pembelajaran tahfiz dan memperkasakan pendidikan Islam.
Klik untuk semak di LHDN

Anjuran Bersama

logo pph
logo-srih-trans
logo_smih_trans
yph-logo-w300px

Apakah itu Malam Badar?

Program Malam Badar adalah program khas bertujuan untuk melaksanakan fundraising dengan membuka peluang beramal dalam bulan Ramadan. 

Malam Badar juga merupakan sebuah tradisi di mana komuniti Hidayah, baik di Johor Bahru mahupun di Batu Pahat, menggembeleng tenaga untuk bersama-sama meraikan salah satu malam daripada malam-malam Ramadan yang barakah. 

Ketika Malam Badar dihidupkan sunnah berbuka bersama-sama, sunnah saling memberi makan orang yang berpuasa, sunnah saling memberi peringatan, sunnah bertarawih berjamaah, sunnah memberi infaq dan sunnah menjalin ukhuwah sesama muslim.

Suasana berbuka ketika Malam Badar di SIH BP pada tahun 2019.

Sasaran Malam Badar 2023?

Untuk memberi makan tetamu dan warga Hidayah Batu Pahat yang bakal hadir pada tarikh majlis diadakan. Lebihan kepada dulang ini akan dimasukkan kepada tabung Dana Hidayah. Sila layari Dana Hidayah untuk maklumat lanjut.

Kami sasarkan untuk memberi makan kepada 600 orang yang bakal hadir bersama-sama ke acara Malam Badar tersebut di Sekolah Islam Hidayah Batu Pahat.

Dulang
0
Orang
0

Bagaimana Berinfaq?

FPX / BILLPLZ
PINDAHAN BANK TERUS / DIRECT BANK TRANSFER

FPX / Billplz

The form is not published.

pindahan terus ke bank

bank muamalat : Yayasan Pendidikan Hidayah

01020005432712

rujukan bank-in : malam badar batu pahat

antara yang menerima

bantuan YPH

MAKLUMANInfaq minima RM20

Untuk mengambil kira kos pengurusan, nilai minima Infaq Iftar ialah 2 pek bersamaan RM20.

Harap maklum
RM
tajaan minimum RM 20.00 untuk 2 orang.
Select Payment Method
Personal Info

NOTA PENGECUALIAN LHDN

Untuk mendapat pengecualian LHDN anda perlu mengisi nombor kad pengenalan anda (sekiranya derma peribadi) dan nombor SSM/ROS (sekiranya derma ini adalah bagi pihak syarikat).

Alamat juga perlu disertakan. Sekiranya derma peribadi, letakkan alamat sendiri dan sekiranya derma syarikat, letakkan alamat syarikat.

Terima kasih.

Donation Total: RM100.00